Tinnitus, gætter jeg på, farmand har fået sine ører

Min far har fået nedsat hørelse, og jeg vurderer, at han eventuelt også har fået tinnitus. Tinnitus er en lydopfattelse, som personer kan have i ørerne, til trods for der ikke kommer lyd i ørerne fra dine omgivelser. Min farmand beskriver det som, at det suser i hans øre. Nu har det efterhånden varet nogle måneder, og det virker som om, at det sandsynligvis bliver mere og mere slemt. Det er virkelig hårdt for mig, for han har nemlig altid været den, der lyttede, såfremt jeg havde brug for at forklare noget, jeg følte. Nu da han ikke har sin gode hørelse mere, men nedsat hørelse, har jeg ikke plapret helt ligeså meget sammen med ham. Det længes jeg efter.

Årsagen til, at min farmand har nedsat hørelse, er en skade forårsaget af støj, fordi han har været vejarbejder i sine unge dage og ikke anvendte høreværn. Det er i hvert fald mit gæt. Der regnes med, at ørelidelsen tinnitus grunder sig på bristede høreceller i høresneglen i den indre del af øret, nok også på grund af en støjskade. Det får mig for resten til at tænke på, at jeg skal huske min bror, som er musiker, på, at han skal benytte et musikerhøreværn. Jeg har tænkt mig at tage min far til lægen i morgen, som skal vurdere hans hørelse. Vedkommende vil sandsynligvis sende ham til en høreklinik, som laver et nøje eftersyn af hørelsen. Herefter vil der blive vurderet, om løsningen på problemet vil være et høreapparat.

Der er adskillige forskellige slags høreapparater, og hvert høreapparat bliver selvfølgelig rettet til, så det passer til ens hørenedsættelse. Min farmand skal formentlig have et høreapparat, der skal sidde bag øret. Høreapparaterne er produceret af 2 dele; selve apparatet omme bag ørene og en lydslange, som bringer lyden ned til en prop i den inderste del af det ydre øre og så ind i trommehinden. De førstående høreapparater benyttes ved vanskelige hørenedsættelser samt til dem, der skal kunne indstille lyden. Det er ens egen beslutning, om man vil modtage behandling og tage imod høreapparatet gratis ved de officielle høreklinikker, eller hvorvidt man godt vil have økonomisk hjælp til at få høreapparatet af en blåstemplet privatejet høreklinik/hos forhandlere, som er i samarbejde med høreklinikker. Ifølge mig er det luksuriøst, at det kan modtages omkostningsfrit hos en høreklinik. Høreklinikker tager sig, så vidt jeg har hørt, godt af deres patienter.

En støjfyldt arbejdsplads har den gamle som før sagt været på, og det var jo faktisk en nødvendighed at benytte høreværn, det er far et godt eksempel på, fordi for høje lyde som sagt måske vil give dig høreskade. Jeg hørte for noget tid siden, at ca. tres % af personer, der arbejder i et larmende miljø, ej benytter høreværn eller musikerhøreværn. Min bror har et arbejde som rockmusiker, og jeg har på fornemmelsen, at også han vil blive den uheldige ejer af en høreskade, på betingelse af at han ikke snart begynder at benytte et musikerhøreværn, mens han spiller.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>