Svampegummi, gummistropper, gummimåtte, gummiplader, kantlister og gasfjeder i varer i dagligdagen

I læsere så det nok ikk komme, at jeg hermed har skrevet om kantlister, gummimåtter, gasfjeder, gummiplader, svampegummi og gummistropper. Hihi.

Gummien er et absolut nyttigt og intet mindre end uundværligt stof. Hvad for et råstof kunne industrien alternativt fremstille kantlister af? Og på hvilken måde ville industrien kunne fremstille gummimåtter, gummiplader & gummistropper, hvis ik materialet gummi var til for os…?

Hovedparten af folk overvejer ikke, hvor meget som er lavet af gummi. Én af materialets største plusser er desuden materialets betragtelige brugbarhed. Materialet kan jo både laves hårdt og bøjeligt & kan dermed bruges til adskillige forskellige objekter. Gasfjeder er for eksempel bøjelige, hvorfor de skal produceres af gummi, der er bøjeligt. Kantlister + gummiplader er til gengæld skabt af mindre fleksibelt gummi, der ikke på samme måde passer til at blive bøjet og strækket. Lidt tankevækkende.

Såfremt du en anden gang bruger gasfjeder, gummiplader, svampegummi, kantlister, gummistropper eller gummimåtter, kunne du måske gøre dig tanker om, at et rimeligt betragteligt uddrag af tingene, som man benytter hver dag, i virkeligheden er lavet af gummi, selvom det nu ej er mange, som lægger mærke til det. Dette kan du faktisk være klar over fra nu af. Vi benytter sgu ting som gasfjeder, svampegummi, gummiplader, kantlister, gummimåtter og gummistropper i tide og utide.

Blandt materialets største +’er er samtidig gummiens betragtelige brugbarhed. Gummi kan jo nemlig både laves blødt og ufleksibelt og kan dermed bruges til mange varierende objekter. Ting produceret af svampegummi er f.eks. fleksible, hvorfor de må produceres af fleksibelt gummi. Kantlister & gummiplader er på den anden side produceret af hårdere gummi, som ej i så høj grad er bøjeligt og føjeligt. Det har undertegnede først blevet opmærksom på i dette semester.