Mathiesen A/S og lignende firmanavne

Er du i gang med at starte dit eget aktieselskab, såsom Mathiesen A/S [www.matthiesen.as], og ved du ikke, hvad det skal hedde? Her kommer nogle fortræffelige råd…

Råd et er, at virksomhedsnavnet skal være nemt at huske, og af den årsag skal det helst ej være langt. Navne på eet ord, som fx Mathiesen A S [www.proff.dk/firma/mathiesen-as/roskilde/engroshandel/13502092-1], eller to ord, som blandt andet Ole Mathiesen A S eller Mathiesens Møbler A/S, er lette at komme i tanke om. Et firmanavn som eksempelvis Jens Mathiesen og Christian Larsens Biler A/S er for langt et navn og af den grund for vanskeligt at huske på.

Råd nr. to er, at navnet skal være nemt at sige. Et ord som Mathiesen A/S kan alle sige, pga. at ordet er et normalt dansk navn, mens et kompliceret el. meget langt ord el. et udenlandsk ord kan være besværligt for nogle mennesker at sige, og dette kan derudover bidrage til at gøre virksomhedsnavnet svært at komme i tanke om.

Navnet skal for det tredje lyde fortræffeligt. Utallige mennesker vælger et engelsk virksomhedsnavn, fordi de mener, at det klinger bedre og er mere professionelt. Hvad enten du bestemmer dig for dansk, britisk eller måske et tredje sprog som dit virksomhedsnavn, så er det betydeligt, at firmanavnet lyder fortræffeligt. Spørg gerne din familie om de kan lide firmanavnet.

Navnet må for det fjerde gerne sige noget i forbindelse med dig og/eller firmaet. F.eks. kan du bruge dit fornavn eller efternavn eller et ord, som beretter noget ifm. dit selskab, ligesom med Mathiesen A S foruden Mathiesens Møbler A S.

For det femte kan du vælge at knytte nogle ord el. en sætning til dit firmanavn, der beskriver dit firma. Fx kan det være: Mathiesens Elektronik A/S efterfulgt af ”Byens bedste elektronik”.