Materialemæssigt har gummi temmelig mange funktioner – Gummiplader, gummistropper og også gummimåtter

Om end det ej rigtigt er sådan en ting, som vi mennesker jævnligt , betyder noget så umiddelbart ubetydelig som gummi i virkeligheden utroligt meget i vores daglidag i nutidens tidsalder. Du og jeg anvender ganske enkelt flere objekter, af gummi – heriblandt f. eksempel gummistropper, kantlister, gummiplader, svampegummi plus gummimåtter – hver dag. Objekter som for eksempel svampegummi, en gasfjeder & gummiplader er måske noget, som færre anvender, men som ikke desto mindre er væsentlige for vores velkendte hverdag.

Som følge deraf er gummien et enormt anvendeligt og ganske enkelt essentielt materiale. I hvad for et materiale kunne industrien ellers fremstille kantlister? Og hvorledes ville man kunne lave gummimåtter, gummiplader samt gummistropper, hvis ik materialet gummi kunne benyttes for os…?

Når du en anden gang bruger hvad enten gummiplader el. svampegummi, kan du eventuelt skænke det en tanke, at et ganske betydeligt udpluk af de ting, som vi mennesker benytter på daglig basis, i virkeligheden er fremstillet af en blød eller hård type gummi, omend det nu ej er mange, som lægger mærke til at det hænger sådan sammen. Men den kendsgerning er du nu klar over.

Én af gummiens hovedsagelige +’er er desuden dens store praktiskhed. Materialet gummi kan jo nemlig både laves ufleksibelt + blødt og kan således benyttes til mange uensartede genstande. Gasfjeder er for eksempel bløde, & af den årsag må de fremstilles af fleksibelt gummi. Gummiplader og kantlister er imidlertid skabt af mindre fleksibelt gummi, som ej i lige så høj grad egner sig til at blive bøjet og strækket.