Juuhuuu – jeg arrangerer kostume fest

Jeg elsker at klæde mig ud. Det er som om, at jeg har det sjovere, når jeg iklæder mig et kostume og pludselig er den onde eller gode fe, pirat eller zoombie. Jeg har vidst arvet glæden for kostumer [dramashop.dk/category/kostumer-til-udklaedning-parykker-tilbehoer-39] fra mine forældre. Min mor arbejder som pædagog og har ofte et mere kreativt kostume end børnehavebørnene, når der er udklædningsfest på hendes arbejde. Og min far fungerer som hele familiens julemand med skæg, tyk mave og det hele.

Da jeg var lille var jeg hvert år udklædt til fastelavn og engang jeg var 4 år, gik jeg med min prinsessekjole og bare tæer hele sommeren. I dag opstøver jeg hver en mulighed og springer i kostumer til halloweenfester, julehygge, tyrolerfest, maskeballer og selvfølgelig fastelavn. Jeg må se at få mig nogle rollinger, så jeg har en undskyldning for at tage til endnu flere klæde-ud-fester.

Når det skal være nemt og hurtigt leder vi på nettet og investerer i hele kostumer, hvilket faktisk kan koste mindre end at finde tøj i HM. Somme tider køber jeg kun en paryk eller accessory (åååh hvordan staves det) og søger derefter det øvrige i mit eget klædeskab eller i genneren. Jeg har engang været udklædt som pirat med en gammel hvid skjorte fra genbrugsbutikken, mine sorte bukser, en flaske rom fra barskabet, min lillesøsters spraglede tørklæde, min mors støvler – og så en sørøverpistol fra en online kostume shop.

Den næste fest får 1950-er Mad Men tema. Mit kostume er stort set klaret med nydelig kjole og pumps. Jeg mangler bare en 1950’er paryk, for mit hår er ikke særlig 1950’er agtigt.