Etnologerne og jeg har lavet en afhandling om sidste skoledag som betydningsfuldt fænomen.

Jeg er fuldt bevidst om, at for virkelig mange er sidste skoledag en skoledag, de vil tænke tilbage på resten af livet. Flere fyre glæder sig til deres sidste skoledag kolossalt mange måneder i forvejen. Personers sidste skoledag kan nærmest karakteriseres som en kulthandling. På akkurat samme vis som dåbsbekræftelsen, accentuerer den sidste skoledag stadiet fra barndommen til et voksent menneske. Lige om hjørnet venter det voksne liv med ansvar. Forskningen afslører, at differentieringen mellem barn & voksen er en skillelinje, der opstod med oplysningstidens ideer. Historisk set er denne skelnen overhovedet ik naturgivent, men derimod noget, som er blevet fremherskende i en specifik sammenhæng. & det er nøjagtig dét en veltilrettelagt analyse kan dokumentere. Jeg erindrer som var det i går min sidste skoledag, hvor samtlige studerende havde været i butikker og købe sidste skoledag kostumer [dramashop.dk/category/sidste-skoledag-63]. Jeg holdte af at lege, at jeg var en anden, dengang da jeg var mindre, så jeg var i mit es…

Vores sidste skoledag betyder uden tvivl meget for mig. Professionelt set er jeg historiker, & har af den årsag udforsket dé meninger, teenagere sammenkobler med deres sidste skoledag. For mange folk er deres sidste skoledag af betydning, & en hel del sociologisk forskning har klarlagt, hvilke betydningslag, som sidste skoledag bliver tillagt. Jeg beskæftiger mig med at gennemskue, hvorledes arten mennesker lever og dør. Vi har praktiseret feltarbejde i forbindelse med en sidste skoledag, hvor mine kollegaer og jeg dissekerede de unge menneskers valg af sidste skoledag kostumer. Dét kom der en nytænkende artikel ud af, som lige i dag er blevet publiceret. Så hvis nogen oplever det betydningsfuldt at lære mere om den sidste skoledag som europæisk fænomen, kan de interesserede spendere hele husholdsningsbudgettet på min rapport i den tætteste boghandler lige nu… Det er fængslende læsning, kan vi sværge på. Såfremt I bruger penge på afhandlingen, kommer det ej kun mig til gode…